Znojemská vepřová pečeně
Klasika je z masa hovězího, ale i z vepřového vám bude chutnat.
Ingredience
- 500-600 g vepřové kýty
- 150 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce červeného vína
- mletá paprika, 5-6 celých pepřů, sůl
- vývar
- kousek tvrdého chleba
- 2-3 sterilované okurky
Postup:
- Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a rozpečeme ji.
- Na tomto základu opečeme ze všech stran na kostky nakrájené maso, aby se zatáhlo.
- Osolíme, přidáme koření a hořčici, zakápneme vínem a necháme chvilku rozvonět. Pak podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme, až je maso měkké.
- Podle potřeby zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, přidáme na kostičky nakrájené okurky a dodusíme.
- Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka