Vepřové roládky

Dá to trochu práce, ale výsledek stojí za to.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta)
  • 50 g selského boku
  • 1-2 nožičky párku
  • půl červené papriky
  • 2 plátky sýra gouda
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 kelímek smetany
  • sůl, pepř, hořčice

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Na každý plátek položíme půl plátku goudy, plátek selského boku, proužek papriky a kousek párku. Zavineme a zajistíme – buď párátkem, nebo ovineme bavlněnou nití.
  3. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, na tom ze všech stran opečeme roládky.
  4. Podlijeme horkou vodou, vmícháme protlak a udusíme do měkka.
  5. V závěru přidáme smetanu a krátce necháme přejít var. Podáváme s rýží.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.