Vepřové roládky

Dá to trochu práce, ale výsledek stojí za to.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta)
  • 50 g selského boku
  • 1-2 nožičky párku
  • půl červené papriky
  • 2 plátky sýra gouda
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 malý rajský protlak
  • 1 kelímek smetany
  • sůl, pepř, hořčice

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Na každý plátek položíme půl plátku goudy, plátek selského boku, proužek papriky a kousek párku. Zavineme a zajistíme – buď párátkem, nebo ovineme bavlněnou nití.
  3. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, na tom ze všech stran opečeme roládky.
  4. Podlijeme horkou vodou, vmícháme protlak a udusíme do měkka.
  5. V závěru přidáme smetanu a krátce necháme přejít var. Podáváme s rýží.

Související