Buřtguláš

Tentokrát bez brambor, ale s chlebem.     

Ingredience
  • špekáčky, točený salám nebo jiná podobná měkká uzenina
  • cibule
  • trochu sádla
  • mletá paprika sladká a špetka pálivé
  • pepř, případně trochu majoránky
  • sůl
  • mouka na zahuštění

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a na tomto základu orestujeme nakrájenou uzeninu.
  2. Podle chuti okořeníme, zalijeme horkou vodou, necháme přejít var a pak podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provaříme.
  3. Podáváme s chlebem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.