Pomazánka z avokáda a tuňáka
Avokádo je výborné, ale taky dost drahé – ale jednou do roka na Silvestra, to snad není problém…
Ingredience
- půl avokáda
- 80 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 50 g čerstvého sýra (typ Lučina, Palouček, Frischkäse...)
- citronová šťáva
- půl malé cibule
- případně sůl
- cherry rajčata na ozdobu
Postup:
- Avokádo nožem podélně prokrojíme až k pecce, pak jím pootočíme v dlaních a poloviny se oddělí. Do pecky zasekneme nůž a vyndáme ji.
- Lžicí opatrně vydlábneme obsah slupky, v misce vidličkou rozmačkáme, přidáme tuňáka bez nálevu, sýr, citronovou šťávu, promícháme a podle chuti osolíme.
- Servírujeme buď v malých miskách s kouskem pečiva nebo na pečivo rovnou mažeme a zdobíme rajčátky. Nemažeme dlouho před podáváním, aby pečivo nerozměklo.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.