Pohanka s uzeným masem

Moc dobrá chuťová kombinace!

Ingredience
  • 1 šálek pohanky
  • sůl
  • lžička oleje
  • uzený bůček – 2 plátky (může být i anglická slanina, selský bok apod.)

Postup:

  1. Pohanku propláchneme, v kastrolu zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže), osolíme, kápneme oleje a přivedeme k varu.
  2. Pak oheň stáhneme, necháme pod pokličkou 5 minut dusit. Pak oheň vypneme, kastrol zabalíme do utěrky, uložíme pod deku a necháme dojít – asi 15-20 minut.
  3. Mezitím si na pánvi rozpečeme plátky bůčku nebo anglické slaniny a jimi pak hotovou pohanku na talíři obložíme.

Související

  • Pohanka se selským bokem

    Pohanka se nám vrací do kuchyně a to je dobře, je našemu zdraví prospěšná.

  • Pohanka – neprávem opomíjený všelék

    Na území Česka lidé pěstovali pohanku, která je doma v Himálaji, od 12. století. Za svůj název vděčí Tatarům – pohanům, kteří ji sebou při svých nájezdech do Evropy vozili.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.