Slaný koláč
Chutná za tepla i za studena.
Ingredience
- 160 g hladké mouky
- 110 g hery
- 1 vejce
- sůl
- náplň – 250 g ricotty, 180 g uzeného tofu, 1 vejce, případně pažitka
Postup:
- Z mouky, hery, vejce a soli nejdřív zpracujeme těsto nožem, pak prohněteme rukou, zabalíme do mikrotenu a dáme na hodinu do ledničky.
- Do ricotty vmícháme nastrouhané tofu, spojíme vejcem, podle chuti přisolíme a můžeme vmíchat nasekanou pažitku.
- Těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy – můžeme ji předem vyložit pečicím papírem. Na těsto rozprostřeme náplň a dáme do středně předehřáté trouby upéct. Když zrůžoví okraje, mělo by být propečeno.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.