Guláš AJVAR

Ajvar zná balkánská kuchyně, je to obvykle směs pečených paprik, lilku, česneku a chilli v různém stupni pálivosti.

Ingredience
  • 400-500 g hovězího masa, ideálně kližka
  • 3 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 4-5 lžic ajvaru
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
  2. Na rozehřátém sádle necháme zprůsvitnět cibuli, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran, opékáme, až se odpaří tekutina, kterou maso pustilo.
  3. Přidáme ajvar, osolíme, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.