Guláš AJVAR

Ajvar zná balkánská kuchyně, je to obvykle směs pečených paprik, lilku, česneku a chilli v různém stupni pálivosti.

Ingredience
  • 400-500 g hovězího masa, ideálně kližka
  • 3 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 4-5 lžic ajvaru
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
  2. Na rozehřátém sádle necháme zprůsvitnět cibuli, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran, opékáme, až se odpaří tekutina, kterou maso pustilo.
  3. Přidáme ajvar, osolíme, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.