Mrkvový krém

Čerstvý zázvor povýší polévku o několik stupňů!

Ingredience
  • 4 středně velké mrkve
  • 1 středně velká brambora
  • asi 1 cm čerstvého zázvoru
  • 100 ml šlehačky
  • sůl
  • případně trošku škrobu
  • pažitka

Postup:

  1. Zeleninu očistíme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody (500-600 ml).
  2. Když zelenina změkne, přistrouháme ještě čerstvý zázvor, necháme přejít var a rozmixujeme.
  3. Přidáme šlehačku a ještě necháme projít varem. Pokud je polévka příliš hustá, naředíme ji troškou horké vody, pokud je naopak řídká, zahustíme troškou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Na talíři zdobíme nakrájenou pažitkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.