Maso HOISIN

Hoisin je hustá omáčka připravená zejména z fermentované sójové pasty. Využívá ji čínská kuchyně.

Ingredience
  • 2 pěkné plátky vepřového masa
  • 1 menší cibule
  • 2-3 lžíce omáčky hoisin
  • olej
  • sůl

Postup:

  1. Přes noc marinujeme plátky masa v hoisin omáčce.
  2. Druhý den nakrájíme cibuli na půlkolečka, orestujeme ji na oleji, pak shrneme stranou a na tuku opečeme osolené maso z obou stran.
  3. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.