Maso HOISIN
Hoisin je hustá omáčka připravená zejména z fermentované sójové pasty. Využívá ji čínská kuchyně.
Ingredience
- 2 pěkné plátky vepřového masa
- 1 menší cibule
- 2-3 lžíce omáčky hoisin
- olej
- sůl
Postup:
- Přes noc marinujeme plátky masa v hoisin omáčce.
- Druhý den nakrájíme cibuli na půlkolečka, orestujeme ji na oleji, pak shrneme stranou a na tuku opečeme osolené maso z obou stran.
- Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.