Lilek s mletým masem

Na lilek ve starších kuchařkách narazíte pod jménem baklažán.   

Ingredience
  • 1 lilek nebo 2 menší
  • asi 250 g mletého vepřového masa
  • 1 menší cibule
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2-3 lžíce červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • případně bylinky podle chuti
  • strouhanka
  • olej

Postup:

  1. Umleté maso smícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, trochou strouhanky, osolíme, opepříme, zakápneme vínem, případně dochutíme bylinkami a vypracujeme hladkou hmotu.
  2. Lilek rozpůlíme, vydlabeme dužinu a vyplníme masovou směsí.
  3. Naplněné lilky dáme do pekáčku s trochou oleje a pečeme asi půlhodiny na 190-200 stupňů Celsia. V závěru posypeme parmazánem a dopečeme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.