Lilek se sýrem

Kam se hrabe „smažák“!     

Suroviny:

1 střední lilek

50-70 g strouhaného sýra

1 vejce

sůl

na obalení – hladká mouka, vejce, strouhanka

tuk na smažení

Postup:

  1. Lilek nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Pak lehce otřeme.
  2. Sýr nastrouháme a smícháme s vajíčkem.
  3. Polovinu plátků lilku potřeme sýrovou hmotou, slepíme s prázdným plátkem, přitiskneme a obalíme v hladké mouce, rozkvedlaném vajíčku a strouhance.
  4. V dobře rozehřátém tuku smažíme do zlatova po obou stranách, otáčíme opatrně, aby se plátky nerozdělily. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.