Lilek se sýrem
Kam se hrabe „smažák“!
Suroviny:
1 střední lilek
50-70 g strouhaného sýra
1 vejce
sůl
na obalení – hladká mouka, vejce, strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Lilek nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Pak lehce otřeme.
- Sýr nastrouháme a smícháme s vajíčkem.
- Polovinu plátků lilku potřeme sýrovou hmotou, slepíme s prázdným plátkem, přitiskneme a obalíme v hladké mouce, rozkvedlaném vajíčku a strouhance.
- V dobře rozehřátém tuku smažíme do zlatova po obou stranách, otáčíme opatrně, aby se plátky nerozdělily. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.