Zapečený lilek
Turecké kuchařky prý umějí upravit lilek na tisíc způsobů – zkuste ten zapečený se sýrem a bramborami.
Suroviny:
1 lilek
4-5 brambor
slaný bílý sýr – feta nebo balkán, istanbul
olej
Postup:
- Pekáček dobře vymažeme olejem.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Lilek nemusíme loupat, také ho nakrájíme na plátky.
- Dno pekáčku zakryjeme plátky brambor, posypeme strouhaným sýrem, poklademe plátky lilku, a vrstvy opakujeme, končíme bramborami. O slanost se postará sýr.
- V dobře předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.