Zapečený lilek

Výlet do italské kuchyně vždycky stojí za to.

Suroviny:
1 lilek nebo 2 menší
200 g mozzarelly
3 rajčata
1 menší cibule
rozmarýn
sůl
olivový olej
případně česnek

Postup:

1. Lilek rozřízneme na délku a lžičkou vyndáme dužinu, kterou rozkrájíme na kousky.

2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky lilku a nakrájená rajčata, okořeníme solí, rozmarýnem, případně i prolisovaným česnekem a udusíme.

3. Takto připravenou náplň dáme do vydlabaných půlek lilku, poklademe plátky mozzarelly a na pečicím papíru na plechu zapékáme v rozehřáté troubě asi 15-20 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.