Pečený lilek s dipem

Lilek stojí za to uvést na náš stůl častěji. 

Suroviny:

lilek

bílý jogurt nebo kysaná smetana

česnek

sůl

vlašské ořechy

případně trochu oleje

Postup:

  1. Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky asi půl cm až 1 cm silné. Lehce osolíme a necháme „vypotit“.
  2. Umícháme dip z jogurtu nebo kysané smetany, soli, utřeného česneku a sekaných ořechů.
  3. Plátky lilku otřeme papírovým ubrouskem, na grilu nebo na pánvi opečeme z obou stran a za tepla podáváme s dipem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kolekce krátkých rozhlasových her přinášejících nová dobrodružství Sherlocka Holmese a Dr. Watsona.

Jiří Hošek, bývalý zpravodaj Českého rozhlasu

15 případů Sherlocka Holmese

15 případů Sherlocka Holmese II.

Koupit

15 skvělých klasických případů Sherlocka Holmese, Případ Codex Euricianus, Případ s Lví hřívou, Případ s motýly Hilesia, Případ s Homo ludens a další v podání vynikajícho Miloše Kopeckého a neméně báječho sekundanta Vladimíra Ráže.