Pečený lilek s dipem
Lilek stojí za to uvést na náš stůl častěji.
Suroviny:
lilek
bílý jogurt nebo kysaná smetana
česnek
sůl
vlašské ořechy
případně trochu oleje
Postup:
- Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky asi půl cm až 1 cm silné. Lehce osolíme a necháme „vypotit“.
- Umícháme dip z jogurtu nebo kysané smetany, soli, utřeného česneku a sekaných ořechů.
- Plátky lilku otřeme papírovým ubrouskem, na grilu nebo na pánvi opečeme z obou stran a za tepla podáváme s dipem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.