Grilovaná krkovice
Grilovací sezóna je na startu a krkovice patří ke klasikám.
Ingredience
- 4 pěkné plátky krkovice bez kosti
- marináda podle chuti – buď koupená směs, nebo domácí
- medová marináda: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu a 1,5 lžíce citronové šťávy, podle chuti sůl a pepř – mělo by stačit na 4 porce
- pivní marináda: 2 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, sůl, trochu pepře nebo grilovacího koření
Postup:
- Umícháme marinádu, vetřeme ji do plátků masa, zbytkem zalijeme, zakryjeme fólií a dáme do chladu aspoň na 5 hodin proležet.
- Grilujeme po obou stranách, podáváme s hořčicí, kečupem nebo dipem z kysané smetany, strouhané nivy a křenu... Se sterilovanými okurkami, se směsí čerstvé nebo také grilované zeleniny a chlebem, který také můžeme krátce opéci.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.