Grilovaná pražma

Pražma je mořská ryba s výtečným masem, kterou můžete péct, dusit, smažit a taky grilovat – sezóna tomu ještě přeje.

Suroviny:

2 pražmy

sůl

sklenka olivového oleje

2 stroužky česneku

zelená petrželka

citronová šťáva

Postup:

  1. Umícháme marinádu z oleje, prolisovaného česneku a nasekané petrželky.
  2. Pražmy vykucháme, očistíme, papírovou utěrkou osušíme a dobře po povrchu i uvnitř natřeme marinádou a osolíme.
  3. Dáme na rozehřátý gril a grilujeme zhruba 6 minut z každé strany.
  4. Jako přílohu volíme kousek pečiva a zeleninový salát.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.