Květákové opečenky
Můžete podávat teplé i studené.
Ingredience
- 1 květák
- 3 vejce
- sůl
- pepř nebo muškátový oříšek
- zelená petrželka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup:
- Květák očistíme, rozkrájíme a v osolené vodě uvaříme.
- Uvařený květák scedíme, rozmačkáme, přidáme vejce, sůl, pepř (nebo strouhaný muškátový oříšek), zelenou petrželku a strouhankou zahustíme. Necháme chvíli odležet.
- Z hmoty tvoříme placičky, ještě je obalíme ve strouhance a po obou stranách smažíme v rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, obložíme zeleninou podle chuti. Kdo se nebojí kalorií, může si doplnit i tatarskou omáčku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.