Krupicové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jahody už lze koupit, bývají   pěkné na pohled, ale dost kyselé na chuť – pomůžeme jim trochou cukru.

Ingredience
  • 1 vejce
  • 1 měkký tvaroh v alobalu
  • asi 4 lžíce krupičky
  • 1-2 lžičky cukru
  • špetka soli
  • miska jahod a cukru podle chuti

Postup:

  1. Jahody opláchneme, rozkrájíme a s trochou vody rozvaříme na hustou omáčku. Osladíme podle chuti a chceme-li hutnější omáčku, zahustíme ji trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Pár jahod necháme na ozdobu.
  2. V míse smícháme tvaroh s vejcem, cukrem, solí a krupičkou.
  3. Z těsta odebíráme stejně velké kousky, v dlaních vyválíme kuličky, menší než pingpongový míček nebo lžicí odkrajujeme stejně velké noky a vhazujeme do vroucí osolené vody.
  4. Vaříme asi 4-5 minut, zkusíme jeden knedlíček vylovit a rozkrojit, je-li už těsto provařené.
  5. Na talíři přelijeme jahodovou omáčkou – rozvarem a ozdobíme syrovými jahodami. Stejně můžeme připravit knedlíčky s borůvkami nebo jiným ovocem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.