Tofu s pekingským zelím
Pekingské zelí jsou pevně zavinuté válcové hlávky, menší čínské zelí má zelenou část listů volnější, říká se mu také pak choi. Ale poslouží vám dobře oba druhy.
Ingredience
- 1 balíček uzeného tofu
- 2 lžíce oleje
- miska zelí
- sójová omáčka
- špetka chilli
- rýže
Postup:
- Na oleji opečeme nakrájené tofu.
- Přidáme na proužky nakrájené bílé části pekingského zelí, zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme špetkou chilli a chvíli restujeme.
- Přidáme nakrájené zelené části listů ze zelí a všechno společně podusíme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo rýžovým kuskusem.
Související
-
Tofu se zeleninou a quinoou
Zjednodušeně se dá říci, že tofu je sójový sýr a je to oblíbená potravina vegetariánů, ale v dobré úpravě chutná i masojedům. A quinoa je jednou z tzv. superpotravin!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.