Tofu s pekingským zelím

Pekingské zelí jsou pevně zavinuté válcové hlávky, menší čínské zelí má zelenou část listů volnější, říká se mu také pak choi. Ale poslouží vám dobře oba druhy.

Ingredience
  • 1 balíček uzeného tofu
  • 2 lžíce oleje
  • miska zelí
  • sójová omáčka
  • špetka chilli
  • rýže

Postup:

  1. Na oleji opečeme nakrájené tofu.
  2. Přidáme na proužky nakrájené bílé části pekingského zelí, zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme špetkou chilli a chvíli restujeme.
  3. Přidáme nakrájené zelené části listů ze zelí a všechno společně podusíme.
  4. Podáváme s dušenou rýží nebo rýžovým kuskusem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.