Kuřecí prsa na pomeranči a jablku

Kuřecí maso se s ovocem dobře snáší, i když si to někteří šéfkuchaři nemyslí...

Ingredience
  • 1 kuřecí prsa
  • 2 lžíce oleje
  • půl pomeranče
  • 1 jablko
  • asi 1 cm čerstvého zázvoru
  • sójová omáčka

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, opečeme na oleji, přidáme plátky z pomeranče, osminky z oloupaného jablka a na tenké plátky nakrájený zázvor.
  2. Zakápneme sójovou omáčkou, mírně podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
  3. Podáváme s dušenou rýží nebo čirokem (druh bezlepkové obilniny, dá se koupit v prodejnách zdravé výživy).

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.