Vepřová pečeně na víně a kaparech
Víno i kapary dodají zajímavou chuť.
Ingredience
- 500 g vepřové pečeně vcelku
- 2 lžíce sádla
- 2 dl červeného vína
- asi lžíce naložených kaparů (poupata keře kaparovníku)
- sůl
Postup:
- Maso vcelku osolíme a ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle.
- Přidáme 2 dl vína a asi 1 dl vody a také kapary, přiklopíme a pečeme do měkka.
- V závěru pečení ještě odklopíme. Podáváme svařenými bramborami. I tady platí, že pokud se vám kotlety – vepřová pečeně zdá suchá, použijete šťavnatější krkovici.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka