Zelňačka s fazolemi

Opět polévka, která vám nahradí kompletní jídlo.    

Ingredience
  • 500 g kysaného zelí
  • miska předem vařených bílých fazolí (nebo 1 konzerva)
  • 300 g vařeného uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • mletá sladká paprika
  • trochu pálivé papriky
  • pepř
  • sůl
  • trochu hladké mouky na zahuštění

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku, pepř, promícháme, pak přidáme pokrájené kysané zelí, zalijeme vodou, podle chuti osolíme a krátce povaříme. Pokud máme vývar z uzeného masa, použijeme ho a pak už raději nesolíme nebo jen opatrně.
  2. Podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.
  3. Na závěr přidáme vařené nebo sterilované fazole, necháme prohřát a na talíři pak přidáme nakrájené uzené maso.

Související