Špaldový chleba

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste si upéct domácí špaldový chleba.

Ingredience
  • 2 hrnky (o obsahu čtvrt litru) celozrnné špaldové mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 kávové lžičky soli
  • 3 vrchovaté lžíce sezamu
  • 350 ml vlažné vody (celozrnná mouka potřebuje trochu víc tekutiny)

Postup:

  1. Smícháme mouku se solí, droždím a sezamem.
  2. Přilijeme vlažnou vodu a zaděláme hladké těsto, dobře promícháme nebo použijeme robota.
  3. Necháme 10 minut ležet, pak dáme do silikonové formy a necháme asi 50 minut kynout ve formě.
  4. Vložíme do rozpálené trouby (200 stupňů), přidáme hrnek nebo kastrůlek s vodou. Pára by měla zlepšit konzistenci chleba. Pečeme asi 50 minut. Krájíme až po vychladnutí.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.