Čínská polévka
Číňan by se možná malinko divil, ale vy si pochutnáte.
Ingredience
- 1 kuřecí skelet
- 1 cibule neloupaná
- asi 5 celých pepřů
- na špičku nože chilli
- sůl
- půl hlávky malého zelí
- 1-2 mrkve
- 2 hrstky rýžových těstovin
Postup:
- Nejdřív dáme do osolené vody vařit kuřecí skelet, neloupanou cibuli a koření.
- Zvlášť v osolené vodě uvaříme nakrájené zelí a nakrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev – nevaříme úplně do měkka.
- Kuřecí vývar přecedíme, obereme kousky masa, dáme je do vývaru a přidáme povařenou zeleninu.
- Nakonec připravíme rýžové těstoviny – podle návodu, jinou dobu varu mají vlasové nudle a jinou třeba vrtule.
- Vývar se zeleninou rozdělíme do talířů, přidáme rýžové těstoviny a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.