Jáhlové lívance
Jáhlovou mouku koupíte v prodejnách zdravé výživy.
Ingredience
- 200 g jáhlové mouky
- 250-300 ml mléka
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- tuk na smažení
- meruňková marmeláda a kysaná smetana na zdobení
Postup:
- Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a špetkou soli.
- Přidáme mléko a vymícháme hladké těsto.
- Na pánvi rozehřejeme tuk, lijeme sběračkou lívance a smažíme po obou stranách do zlatohněda.
- Lívance mažeme meruňkovou nebo jinou marmeládou podle chuti a přidáme lžičku kysané smetany.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.