Jáhlové lívance
Jáhlovou mouku koupíte v prodejnách zdravé výživy.
Ingredience
- 200 g jáhlové mouky
- 250-300 ml mléka
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- tuk na smažení
- meruňková marmeláda a kysaná smetana na zdobení
Postup:
- Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a špetkou soli.
- Přidáme mléko a vymícháme hladké těsto.
- Na pánvi rozehřejeme tuk, lijeme sběračkou lívance a smažíme po obou stranách do zlatohněda.
- Lívance mažeme meruňkovou nebo jinou marmeládou podle chuti a přidáme lžičku kysané smetany.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.