Tuňáková pomazánka
Rychle připravená a vydatná svačina nebo večeře.
Ingredience
- 1 měkký tvaroh
- 2 konzervy tuňáka (po 80 g)
- špetka soli
- citronová šťáva
- jarní cibulka nebo cibule
- případně kousek másla na chleba pod pomazánku
Postup:
- Do tvarohu vmícháme tuňáka, vidličkou ho rozmělníme.
- Podle chuti osolíme, zakapeme citronem a vmícháme nakrájenou cibuli, část si můžeme nechat na ozdobení.
- Mažeme na plátky chleba, přidáme zeleninu podle chuti – například rajčata.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka