Kuře na kari
Kari koření je pestrá směs – klidně může obsahovat 10 až 20 komponentů. Základem je kurkuma, pepř, kardamom, zázvor, římský kmín...
Ingredience
- 800 g kuřecích prsíček
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g špeku (česká stopa?)
- olej
- 150-200 ml zakysané smetany
- 1 rovná lžíce hladké mouky
- karí koření
- sůl
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a poprášíme karí kořením.
- Na lžíci oleje rozpečeme nakrájený špek, osmahneme na tom nakrájenou cibuli a plátky česneku, odhrneme stranou a na tuku opečeme připravené maso.
- Podlijeme horkou vodou a udusíme doměkka. V závěru šťávu zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v kysané smetaně. Dobře promícháme a provaříme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.