Kuřecí rizoto
Rizoto po česku, ale s italským parmazánem.
Ingredience
- 1-2 kuřecí skelety
- 1 větší mrkev
- šálek mraženého hrášku
- 1,5 šálku rýže
- 1 lžíce másla
- sůl
- parmazán
- případně pepř
Postup:
- Skelety opláchneme a dáme vařit do osolené vody. V závěru přidáme očištěnou mrkev a dovaříme.
- 1,5 šálku rýže zalijeme 3 šálky vývaru, přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a pod pokličkou dodusíme.
- Uvařené a trochu zchladlé skelety obereme, maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, nakrájíme i mrkev.
- Mražený hrášek prohřejeme na másle a všechno smícháme. Kdo má rád ostřejší chuť, lehce pokrm opepří.
- Na talíři posypeme strouhaným parmazánem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.