Rizoto s játry

Je to méně obvyklá kombinace, vyzkoušejte!

Suroviny:
250 g rýže
400 g jater (můžete otestovat, zda budou lépe chutnat kuřecí nebo vepřová)
2 vrchovaté lžíce tuku, nejlépe sádla
1 cibule
3 celé pepře
půl bobkového listu
sůl
1-2 stroužky česneku
strouhaný sýr

Postup:

1. Rýži orestujeme na půlce tuku, zalijeme ji půl litrem vřelé vody, osolíme, přidáme celou cibuli, bobkový list a pepře. Dusíme do měkka.

2. Očištěná játra nakrájíme, orestujeme na druhé půlce tuku, přidáme utřený česnek, zalijeme malým šálkem vroucí vody a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

3. Nakonec smícháme udušenou rýži a játra a na talíři sypeme strouhaným sýrem.