Čočkový salát
Velmi vydatné jídlo.
Ingredience
- 250 g čočky
- 2 vejce
- 1-2 nožičky klobásy
- 1 cibule
- 1 sterilovaná okurka
- 1 červená paprika
- šálek majonézy
- ocet
- sůl
- pepř, event. trochu cukru
Postup:
- Čočku uvaříme v neosolené vodě. Pro urychlení varu ji můžeme pár hodin předem namočit. Uvařenou čočku necháme vystydnout.
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrájíme. Nadrobno nakrájíme také cibuli, okurku a papriku, klobásu nakrájíme na půlkolečka.
- Vše dáme do mísy, přidáme vychladlou čočku, lehce zakápneme octem, osolíme a promícháme.
- Majonézu ochutíme solí, pepřem a případně i špetičkou cukru a vmícháme do připravené směsi. Před podáváním necháme chvíli proležet v chladu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.