Kakaový perník s citronátem
Nezapomeňte na med, dodává nejen sladkost, ale i chuť.
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 1 kypřicí prášek
- 1 kypřicí prášek do perníku (obsahuje směs koření)
- 250 g cukru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 2 dl oleje
- ½ litru mléka
- 1-2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrst citronátu – kandované citronové kůry
- špetka soli
- Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Lehce vešleháme olej a mléko a med. Pokud máme med tuhý, rozpustíme ho v části mléka.
- Smícháme mouky, vmícháme do nich kypřicí prášky a kakao a moučnou směs postupně vmícháváme do tekuté směsi. Nakonec přimícháme citronát a těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
- Pečeme asi 40-45 minut ve středně předehřáté troubě.
Související
-
Perníkové kuličky
Den před svátkem jste zjistili, že cukroví v krabicích podezřele ubylo? Doplňte nějaké nepečené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.