Kakaový perník s citronátem

Nezapomeňte na med, dodává nejen sladkost, ale i chuť.

Ingredience
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 kypřicí prášek do perníku (obsahuje směs koření)
  • 250 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 dl oleje
  • ½ litru mléka
  • 1-2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrst citronátu – kandované citronové kůry
  • špetka soli
  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Lehce vešleháme olej a mléko a med. Pokud máme med tuhý, rozpustíme ho v části mléka.
  3. Smícháme mouky, vmícháme do nich kypřicí prášky a kakao a moučnou směs postupně vmícháváme do tekuté směsi. Nakonec přimícháme citronát a těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
  4. Pečeme asi 40-45 minut ve středně předehřáté troubě.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.