Vepřové wasabi závitky

Wasabi je zelený japonský křen a stojí za vyzkoušení.

.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta nebo krkovice)
  • 4 tenké plátky anglické slaniny
  • 4 lžičky wasabi
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • Sůl
  • případně trošku hladké mouky
  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme wasabi a poklademe slaninou. Stočíme a zajistíme párátky.
  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, shrneme ji stranou, na tuku ze všech stran opečeme závitky, podlijeme a dusíme, až je maso měkké.
  3. Pokud chceme hustší šťávu, vyjmeme závitky a šťávu zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme. Závitky pak vrátíme a prohřejeme. Podáváme s kuskusem nebo s rýží nebo s bramborovou kaší…

Související