Vepřové wasabi závitky
Wasabi je zelený japonský křen a stojí za vyzkoušení.
.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa (plecko nebo kýta nebo krkovice)
- 4 tenké plátky anglické slaniny
- 4 lžičky wasabi
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- Sůl
- případně trošku hladké mouky
- Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme wasabi a poklademe slaninou. Stočíme a zajistíme párátky.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, shrneme ji stranou, na tuku ze všech stran opečeme závitky, podlijeme a dusíme, až je maso měkké.
- Pokud chceme hustší šťávu, vyjmeme závitky a šťávu zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, provaříme. Závitky pak vrátíme a prohřejeme. Podáváme s kuskusem nebo s rýží nebo s bramborovou kaší…
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.