Uzené tofu s mrkví
Nemusí být každý den maso.
Suroviny:
1 balíček uzeného tofu
1 velká mrkev
1 menší cibule
půl kelímku šlehačky
sůl
olej
Postup:
- Nakrájenou cibuli lehce zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, opečeme, mírně podlijeme a dusíme.
- Když je mrkev skoro hotová (není nutné ji rozdusit úplně do měkka), přidáme na hranolky nakrájené tofu, dobře prohřejeme a nakonec vlijeme šlehačku a necháme přejít var.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovými noky.
Související
-
Uzené tofu s pórkem
Tofu je vlastně tvaroh nebo sýr ze sójového nápoje. Je vynikajícím zdrojem zdravých bílkovin bez cholesterolové zátěže.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka