Cuketový houbovec
Příjemná odměna pro úspěšné houbaře.
Suroviny:
250 g oloupané hrubě nastrouhané cukety
1 vejce
necelý hrnek dětské krupičky
půl kypřicího prášku
2 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce sádla
miska hub nebo hrst sušených, předem namočených ve vodě
sůl
pepř
petrželka
tuk a jemná strouhanka do formy
Postup:
- Nejdříve na sádle a cibuli udusíme nakrájené houby, podle chuti osolíme, opepříme.
- Oloupanou cuketu hrubě nastrouháme, přidáme vejce, druhou nakrájenou cibuli, lžíci oleje, půl kypřicího prášku, krupičku, sekanou petrželku a sůl. Promícháme.
- Vmícháme trochu zchladlé udušené houby a vložíme do předem vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.