Cuketový houbovec

Příjemná odměna pro úspěšné houbaře.

Suroviny:

250 g oloupané hrubě nastrouhané cukety

1 vejce

necelý hrnek dětské krupičky

půl kypřicího prášku

2 cibule

1 lžíce oleje

1 lžíce sádla

miska hub nebo hrst sušených, předem namočených ve vodě

sůl

pepř

petrželka

tuk a jemná strouhanka do formy

Postup:

  1. Nejdříve na sádle a cibuli udusíme nakrájené houby, podle chuti osolíme, opepříme.
  2. Oloupanou cuketu hrubě nastrouháme, přidáme vejce, druhou nakrájenou cibuli, lžíci oleje, půl kypřicího prášku, krupičku, sekanou petrželku a sůl. Promícháme.
  3. Vmícháme trochu zchladlé udušené houby a vložíme do předem vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy.
  4. Pečeme ve středně předehřáté troubě.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.