Vepřové šumavské
Ale věřte, že chutnat bude i na severu.
Suroviny:
4 plátky z plecka
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
drcený kmín
majoránka
pepř
3 lžíce sádla
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Cibuli nahrubo nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky a krátce osmahneme obojí na sádle.
- Vložíme plátky masa, přidáme drcený kmín a majoránku, maso opečeme, pak podlijeme horkou vodou a v troubě zakryté pečeme, až je maso měkké. V závěru můžeme odklopit.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.