Jarní ředkvičková pomazánka

Je to příjemný jarní pozdrav, zvláště když budete mít ředkvičky z vlastní zahrádky. Ale podmínkou to naštěstí není.

Suroviny:
1 svazek ředkviček
200 g měkkého tvarohu nebo lučiny
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce měkkého másla
sůl
citronová šťáva
zelená petrželka na ozdobu

Postup:

1. Tvaroh nebo lučinu našleháme s měkkým máslem a jogurtem.

2. Omyté ředkvičky, buď nadrobno nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a vmícháme do připraveného tvarohu.

3. Dochutíme solí a citronovou šťávou, mažeme na plátky celozrnného chleba a zdobíme zelenou petrželkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.