Jarní ředkvičková pomazánka
Je to příjemný jarní pozdrav, zvláště když budete mít ředkvičky z vlastní zahrádky. Ale podmínkou to naštěstí není.
Suroviny:
1 svazek ředkviček
200 g měkkého tvarohu nebo lučiny
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce měkkého másla
sůl
citronová šťáva
zelená petrželka na ozdobu
Postup:
1. Tvaroh nebo lučinu našleháme s měkkým máslem a jogurtem.
2. Omyté ředkvičky, buď nadrobno nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a vmícháme do připraveného tvarohu.
3. Dochutíme solí a citronovou šťávou, mažeme na plátky celozrnného chleba a zdobíme zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.