Zeleninová letní polévka
Využijte cokoli, co sezóna nabízí.
Suroviny:
mrkev
celer
petržel
kedluben
hrášek
cibulová nať
celerová nať
kousek másla
Postup:
- Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme krátce osmahnout na máslo.
- Pak zalijeme vodou a osolíme. Kdo rád výraznější chuť, dá místo soli slepičí bujónovou kostku. Vaříme krátce, zelenina by měla lehce chrupnout.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.