Zeleninová letní polévka

Využijte cokoli, co sezóna nabízí.

Suroviny:

mrkev

celer

petržel

kedluben

hrášek

cibulová nať

celerová nať

kousek másla

Postup:

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme krátce osmahnout na máslo.
  2. Pak zalijeme vodou a osolíme. Kdo rád výraznější chuť, dá místo soli slepičí bujónovou kostku. Vaříme krátce, zelenina by měla lehce chrupnout.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.