Brambory s masem a houbami

Jsou to takové vylepšené francouzské brambory.

Ingredience
  • asi 1 kg uvařených brambor
  • 300 g uzeného masa nebo měkkého salámu
  • 2 hrnečky čerstvých nakrájených hub nebo 1 hrneček sušených
  • 2 vejce
  • 1 šálek mléka
  • sádlo
  • sůl
  • kmín, případně pepř

Postup:

  1. Máme-li čerstvé houby, podusíme je na kousku tuku s kmínem. Sušené předem namočíme do vody a připravíme stejně.
  2. Maso nakrájíme nadrobno, brambory nakrájíme na tenčí plátky, mírně osolíme a promícháme s  masem a dušenými houbami.
  3. Směs dáme do dobře vymazaného pekáčku, ještě lehce pokapeme sádlem a do předehřáté trouby dáme zapéci.
  4. Po asi 20 minutách rozkvedláme v mléce vejce, přelijeme přes zapečené brambory a dopečeme pěkně do zlatova – celkem asi 35 minut.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.