Šlehačková bublanina
Bublaninu máme spojenou s létem, ale zachutná i v zimě.
Suroviny:
3 vejce
200-250 ml šlehačky
tři čtvrtě hrnku cukru
3 lžíce bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
třešně, višně, meruňky nebo i kompotované ovoce, předem scezené z nálevu
Postup:
- Vejce ušleháme s cukrem, přišleháme šlehačku a jogurt a nakonec přišleháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Těsto vlijeme na menší plech vyložený pečicím papírem, poklademe ovocem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Ovoce můžeme předem poprášit moukou, nepropadne pak až ke dnu.
- Pečeme asi 30-35 minut, uděláme test špejlí, je-li už moučník propečený.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.