Kuřecí stehna na slanině a zelenině
Dá se použít veškerá zelenina, včetně sterilovaného hrášku.
Suroviny:
4 kuřecí stehna
150 g dobré slaniny
miska zeleninové směsi (cibule, mrkev, celer, petržel, fazolkové lusky, pórek...)
sůl
případně i sterilovaný hrášek nebo kukuřice
rýže a zelenina na oblohu
Postup:
- Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, osolíme.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpečeme na pekáči, přidáme drobně krájenou zeleninu, krátce opečeme, vložíme stehna, mírně podlijeme a v dobře vyhřáté troubě pečeme do měkka.
- Pokud použijeme sterilovanou zeleninu, dáme ji krátce před dopečením jen prohřát.
- Podáváme třeba s dušenou rýží, nebo bramborovou kaší. Navíc si dopřejeme oblohu z rajčat, okurek, paprik...
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.