Vánočka ve formě pečená
Žádný problém s pletením!
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
3 lžíce hladké mouky
1,5 sáčku sušeného droždí
půl hrnku cukru
půl měkkého tvarohu
hrnek mléka
2 žloutky
špetka soli
rozinky předem namočené v rumu
citronát
sekané mandle
sušené brusinky
cukr moučka s vanilkovým cukrem na pocukrování
Postup:
- Smícháme mouky, přimícháme cukr, droždí a sůl.
- V mléce rozmícháme tvaroh a žloutky. Touto směsí zaděláme hladké těsto, v závěru zapracujeme rozinky, citronát, mandle a brusinky. Necháme hodinu v teple kynout.
- Těsto pak přemístíme do vymazané keramické formy ve tvaru vánočky a dáme do předem vyhřáté trouby péci na 175-180 stupňů.
- Vyklopenou zchladlou vánočku bohatě pocukrujeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.