Vánočka ve formě pečená

Žádný problém s pletením!

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

3 lžíce hladké mouky

1,5 sáčku sušeného droždí

půl hrnku cukru

půl měkkého tvarohu

hrnek mléka

2 žloutky

špetka soli

rozinky předem namočené v rumu

citronát

sekané mandle

sušené brusinky

cukr moučka s vanilkovým cukrem na pocukrování

Postup:

  1. Smícháme mouky, přimícháme cukr, droždí a sůl.
  2. V mléce rozmícháme tvaroh a žloutky. Touto směsí zaděláme hladké těsto, v závěru zapracujeme rozinky, citronát, mandle a brusinky. Necháme hodinu v teple kynout.
  3. Těsto pak přemístíme do vymazané keramické formy ve tvaru vánočky a dáme do předem vyhřáté trouby péci na 175-180 stupňů.
  4. Vyklopenou zchladlou vánočku bohatě pocukrujeme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.