Krůtí salát s ořechy

Z krůtí pečínky vždycky kousek zbyde…

Suroviny:

350-400 g pečeného krůtího masa

hrst vylouskaných vlašských ořechů

2 lžíce olivového oleje

2-3 lžíce kysané smetany

sůl

pepř

cukr

citronová šťáva

případně 1 lžíce pikantní rybízové marmelády

Postup:

  1. Ořechy hrubě nasekáme.
  2. Pečené maso nakrájíme na menší kousky.
  3. Ve smetaně rozmícháme olej, podle chuti osolíme, opepříme, doladíme špetkou cukru a citronovou šťávou, případně i rybízovou marmeládou.
  4. Do ochucené smetany vmícháme kousky masa, necháme odležet v chladu a před podáváním ještě posypeme sekanými ořechy.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.