Krůtí salát s ořechy
Z krůtí pečínky vždycky kousek zbyde…
Suroviny:
350-400 g pečeného krůtího masa
hrst vylouskaných vlašských ořechů
2 lžíce olivového oleje
2-3 lžíce kysané smetany
sůl
pepř
cukr
citronová šťáva
případně 1 lžíce pikantní rybízové marmelády
Postup:
- Ořechy hrubě nasekáme.
- Pečené maso nakrájíme na menší kousky.
- Ve smetaně rozmícháme olej, podle chuti osolíme, opepříme, doladíme špetkou cukru a citronovou šťávou, případně i rybízovou marmeládou.
- Do ochucené smetany vmícháme kousky masa, necháme odležet v chladu a před podáváním ještě posypeme sekanými ořechy.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.