Špenátový salát
Špenát můžeme podávat i zasyrova.
Suroviny:
200 g špenátových lístků
10 ředkviček
1 menší cibule
2 natvrdo uvařená vejce
asi 3 lžíce majonézy
sůl
citronová šťáva
špetička cukru
Postup:
- Špenát opereme a nakrájíme na proužky.
- Nadrobno nakrájíme ředkvičky, cibuli i vařená vejce a lehce promícháme.
- Majonézu ochutíme solí, citronovou šťávou a špetičkou cukru a vmícháme ji do salátu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.