Špenátový salát
Špenát můžeme podávat i zasyrova.
Suroviny:
200 g špenátových lístků
10 ředkviček
1 menší cibule
2 natvrdo uvařená vejce
asi 3 lžíce majonézy
sůl
citronová šťáva
špetička cukru
Postup:
- Špenát opereme a nakrájíme na proužky.
- Nadrobno nakrájíme ředkvičky, cibuli i vařená vejce a lehce promícháme.
- Majonézu ochutíme solí, citronovou šťávou a špetičkou cukru a vmícháme ji do salátu.
Související
-
Špenát sice není ideálním zdrojem železa, přesto se vyplatí zařadit ho do jídelníčku
Pepek námořník podpořil mýty o železu ve špenátu svými špenátovými svaly. Ve skutečnosti špenát se svým obsahem železa nevybočuje z řady ostatní listové zeleniny.
-
Krémový špenát Paula Newmanna
Suroviny: 500g čerstvých špenátových lístků, na špičku nože strouhaný muškátový oříšek, 1 sýr žervé, 150ml smetany ke šlehání a 1 vejce.
-
Mangold jako špenát
Jestli vám někdo nabídne mangold, neodmítejte a uvidíte, jak báječnou zeleninu si objevíte… Před zhruba 300 lety patřil k nejoblíbenějším druhům, pak ho vytlačil šp...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka