Bílé brambory
Jídlo z chudé kuchyně – i když cena brambor stoupá.
Suroviny:
brambory
kysaná smetana nebo šlehačka
vejce
hladká mouka
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
tymián
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Dáme je vařit do osolené vody, přidáme koření.
- Uvaříme vejce natvrdo.
- Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme vodu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě a dovaříme.
- Před koncem varu vmícháme ještě rozkvedlanou kysanou smetanu nebo šlehačku a necháme přejít var.
- Na talíři pak omáčku s brambory doplníme rozkrojeným vařeným vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.