Bílé brambory

Jídlo z chudé kuchyně – i když cena brambor stoupá.

Suroviny:

brambory

kysaná smetana nebo šlehačka

vejce

hladká mouka

sůl

celý pepř

nové koření

bobkový list

tymián

Postup:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Dáme je vařit do osolené vody, přidáme koření.
  3. Uvaříme vejce natvrdo.
  4. Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme vodu trochou hladké mouky, rozmíchané ve studené vodě a dovaříme.
  5. Před koncem varu vmícháme ještě rozkvedlanou kysanou smetanu nebo šlehačku a necháme přejít var.
  6. Na talíři pak omáčku s brambory doplníme rozkrojeným vařeným vajíčkem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.