Pstruh v bylinkách
Je jedno, bude-li to pstruh potoční nebo americký duhový.
Suroviny:
2 menší pstruzi
130 g másla, trošku oleje
směs bylinek – petrželka, tymián, máta, šalvěj, bazalka, kopr, rozmarýn…
kmín
sůl
citron
Postup:
- Pstruhy vykucháme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a okmínujeme po povrchu i uvnitř.
- Položíme na pekáč s plátky másla, dovnitř přidáme směs bylinek podle vlastní chuti a ještě kousek másla, zbytek bylinek rozložíme kolem ryb. Na pekáč můžeme kápnout trochu oleje, máslo by se pak nemělo připalovat.
- Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Podáváme s pečenými bramborami, citronem si každý pokape podle vlastní chuti.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka