Pstruh v bylinkách
Je jedno, bude-li to pstruh potoční nebo americký duhový.
Suroviny:
2 menší pstruzi
130 g másla, trošku oleje
směs bylinek – petrželka, tymián, máta, šalvěj, bazalka, kopr, rozmarýn…
kmín
sůl
citron
Postup:
- Pstruhy vykucháme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a okmínujeme po povrchu i uvnitř.
- Položíme na pekáč s plátky másla, dovnitř přidáme směs bylinek podle vlastní chuti a ještě kousek másla, zbytek bylinek rozložíme kolem ryb. Na pekáč můžeme kápnout trochu oleje, máslo by se pak nemělo připalovat.
- Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Podáváme s pečenými bramborami, citronem si každý pokape podle vlastní chuti.
Související
-
Pytlákův pstruh
Takže nejdřív musíte upytlačit kousek uzeného, pak pstruha a pak už hurá do kuchyně.
-
Pstruh s křenovou majonézou
Suroviny: 2 pstruzi, 2 lžíce tuku, hladká mouka. Křenová majonéza: 50g majonézy, 2 lžíce kysané smetany, lžička nastrouhaného křenu, citrónová šťáva a sůl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.