Vepřová kýta podle babičky
Babička Boženy Němcové by to připravovala ještě jinak, neznala kečup ani sójovku…
Suroviny:
6 plátků z vepřové kýty
2 cibule
5-6 lžic kečupu
1 lžíce hořčice plnotučné
sójová omáčka
sádlo
kmín
pepř
sůl
miska jablečného kompotu
Postup:
- Plátky masa jemně naklepeme, nakrojíme okraje, osolíme, opepříme a na rozehřátém sádle z obou stran opečeme.
- Opečené plátky vyndáme na teplý talíř, do výpeku vložíme nakrájené cibule a osmahneme je. Pak přidáme kečup a hořčici, trochu kmínu a prosmahneme.
- Vrátíme opečené plátky masa, podle potřeby podlijeme a dodusíme.
- Když je maso měkké, přidáme do výpeku ještě jablečný kompot a krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.