Hovězí kýta na pivu

Připravte si i pivo na zapití!

Suroviny:

8 plátků hovězí kýty

5 plátků slaniny

4 velké cibule

1 hrnek světlého piva

plnotučná hořčice

tymián

pepř

sůl

Postup:

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a opečeme na nakrájené vyškvařené slanině. Dusíme pokud možno ve vlastní šťávě skoro do měkka.
  2. Pak plátky masa potřeme hořčicí, jemně posypeme tymiánem a střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka skládáme do dalšího pekáčku. Poslední vrstva musí být cibule. Zalijeme pivem a dáme do trouby zapéci. Když cibule změkne, je hotovo.
  3. Podáváme s chlebem nebo rýží.

 

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.

Související