Fazolové karbanátky
Máte-li v rodině vegetariána, pochutnejte si s ním.
Suroviny:
250-300 g bílých fazolí
1 středně velká brambora
1 střední cibule
1 vajíčko
česnek
majoránka
pepř
sůl
strouhanka a vejce na obalení
tuk na smažení
Postup:
- Fazole namočíme přes noc do vody.
- Druhý den vodu slijeme a v nové (neosolené) vodě uvaříme.
- Uvaříme bramboru – raději ve slupce.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na troše tuku.
- Uvařené zchladlé fazole nahrubo rozmixujeme, smícháme s lisovanou nebo jemně nastrouhanou bramborou, přidáme vejce, osmahnutou cibuli, pepř, majoránku, sůl a utřený česnek.
- Lžicí nabíráme kousky, vytvarujeme karbanátky, smočíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.