Hlíva na smetaně s kuskusem
Chcete-li šetřit kalorie i peníze, můžete vynechat smetanu.
Suroviny:
1 krabička hlívy
1 cibule
2 lžíce másla nebo 2 lžíce oleje
sůl
případně pepř
malý šálek smetany (buď na vaření, nebo šlehačky)
kuskus
Postup:
- Hlívu nakrájíme na malé kousky i s nožičkami.
- Na tuku krátce zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme nakrájenou hlívu, podlijeme, osolíme, případně opepříme a dusíme do měkka.
- V závěru přilijeme smetanu a ještě krátce podusíme.
- Kuskus připravíme podle návodu – na 1 díl kuskusu dáme 2 díly vody, postavíme na oheň, osolíme, kápneme oleje a pod pokličkou uvedeme do varu. Pak oheň stáhneme a po 2 minutách vypneme, necháme zakryté pokličkou utěrkou dojít. Stačí 10 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.