Ovesné sušenky
Přijdou k chuti nejen o Vánocích.
Suroviny:
200 g hladké mouky
160 g cukru
160 g másla/tuku
160 g ovesných vloček (drobnější)
150 g rozinek
2 vejce
2 vanilkové cukry
1 kávová lžička kypřicího prášku
citronová kůra
špetka soli
Postup:
- V míse utřeme cukr, vejce a máslo, pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Pokud jsou rozinky velké, raději je překrájíme.
- Zabalíme do mikrotenu a dáme do ledničky odpočinout a zpracováváme až druhý den. Odebíráme malé kousky, v ruce utvoříme kuličky, trochu je rozplácneme a dáváme na pečicí papír na plechu. Dáváme dál od sebe, pečením nabydou.
- Pečeme asi 15 minut při teplotě kolem 170 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka